www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βερίκοκα γεμιστά


Υλικά

  • 1 κιλό βερίκοκα (γίνεται και με ξηρά)
  • 400 γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 200 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο ( περίπου μια μικρή χούφτα)
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού τσιμένι
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας πάπρικα σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το ψήσιμο :
    • 2 ποτήρια ζωμό κρέατος
    • 3 κουταλιές περίπου ελαιόλαδο
    • Σουσάμι για το σερβίρισμα.



Ετοιμασία

  1. Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τα βερίκοκα (αν είναι ξερά, τα βάζουμε σε μπράντυ αραιωμένο με νερό να φουσκώσουν).
  2. Περνάμε τους κιμάδες δυο φορές από τη μηχανή, τους βάζουμε στο πολυμηχάνημα, τους δουλεύουμε καλά και προσθέτουμε τα υλικά και τα μπαχαρικά.
  3. Αφήνουμε το λιγότερο μια ώρα (ή όλο το βράδυ) στο ψυγείο να μαριναριστεί το μείγμα.
  4. Την επομένη γεμίζουμε τα βερίκοκα και τα βάζουμε στριμωχτά σε ταψάκι.
  5. Περιχύνουμε με τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το λαδάκι.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο περίπου για τρία τέταρτα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι.

Τη συνταγή συνιστά: η Zenia

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.