www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Τούρτα με κρέμα αμυγδάλου


Υλικά

  • Για την ζύμη:
    • 125 γραμμάρια βούτυρο
    • 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 1/2 κούπα ζάχαρη
    • 1/3 της κούπας κακάο
    • 1/2 κούπα ξυνόγαλο
    • 3 κρόκους αυγών
    • 1 κουταλάκι άρωμα αμύγδαλου
    • 2 κουταλιές αμύγδαλα σε φέτες
    • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ξυνή
  • Για την κρέμα αμυγδάλου:
    • 2 κουταλιές άχνη
    • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος πηχτή
    • 40 γραμμάρια άσπρη σοκολάτα τριμμένη
    • 2 κουταλιές λικέρ Αμαρέτο
  • μαρέγκα



Ετοιμασία

Ζύμη:
  1. Αλείφουμε με βούτυρο τις βάσεις δύο μικρών σκευών, στρώνουμε από ένα κομμάτι λαδόχαρτο και ξαναβουτυρώνουμε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, τους κρόκους και χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει το μίγμα αφράτο.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ανακατεύομε την κρέμα γάλακτος με το ξυνόγαλο και το προσθέτουμε στο μίγμα.
  5. Μοιράζουμε το μίγμα στις δύο φόρμες και πάνω από την μία βάζουμε την μαρέγκα και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
  6. Ψήνουμε την φόρμα με την μαρέγκα στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου και στην συνέχεια σκεπάζουμε το γλυκό με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
  7. Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο το αφήνουμε για 10 λεπτά, το βγάζουμε από την φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει Εν τω μεταξύ βάζουμε στον φούρνο την άλλη φόρμα και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Κρέμα αμυγδάλου:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, το λικέρ και την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτουμε την σοκολάτα.

Τοποθετούμε την κρέμα αμυγδάλου ανάμεσα στα δύο κομμάτια του κέικ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.