www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αρωματικό κέικ αμυγδάλου


Υλικά

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 50 γρ. τριμμένο αμύγδαλο
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 1 κουταλιά εκχύλισμα (εσσάνς) αμυγδάλου
  • μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • λίγο αμαρέττο λικέρ



Ετοιμασία

  1. Χτυπάμε με σύρμα σε λεκανίτσα αυγά, ζάχαρη, βούτυρο και γάλα.
  2. Προσθέτουμε το αμύγδαλο, το αμαρέττο, την εσσάνς, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε αλεύρι και το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ρευστή ζύμη (αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή γάλα).
  4. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη πλατιά φόρμα (ώστε να είναι λεπτό το κέικ) και πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο.
  5. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (8)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.