www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σου


Υλικά

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 της κούπας νερό
  • 75 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 100 γρ. αλεύρι
  • Πολύ λίγο αλάτι



Ετοιμασία

  1. Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και το βούτυρο και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Μόλις το μίγμα μας πάρει βράση ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί, κατεβάζουμε αμέσως την κατσαρόλα από την φωτιά και χτυπάμε το μίγμα μέχρι να γίνει μία μπάλα που να ξεκολλάει από τις πλευρές της κατσαρόλας και το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα κορνέ (άνοιγμα 12 χιλιοστών) και σχηματίζουμε τα σου πάνω σε βουτυρωμένο ταψί (θα μας χρειαστούν δύο ταψιά) αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση γιατί θα φουσκώσουν.(Αν δεν έχουμε κορνέ μπορούμε να κάνουμε τα σου παίρνοντας λίγο-λίγο το μίγμα με ένα κουτάλι).
  3. Ψήνουμε τα σου σε προθερμασμένο στους 220 C για 20 με 25 λεπτά περίπου και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
Οταν κρυώσουν τα σου τα ανοίγουμε στην μέση με ένα μαχαίρι από την μία πλευρά και τα γεμίζουμε με κρέμα σαντιγί, κρέμα πατισσερί ή ροκφόρ, σαλάμι, ζαμπόν κλπ.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (17)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.