www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πουτίγκα με φρούτα


Υλικά

  • Για την γέμιση:
    • 1/2 κιλό μήλα κομμένα σε φέτες
    • 15 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
    • 3 κουταλιές καρύδι χοντροκομμένο
    • 1/2 φλιτζάνι του καφέ μπράντυ
    • 1 κουταλιά βούτυρο
    • 1 1/2 κουταλιά ζάχαρη
    • 1/2 κουταλιά κανέλα
    • Λίγο γαρύφαλλο
  • Για την ζύμη:
    • 120 γραμμάρια βούτυρο
    • 140 γραμμάρια ζάχαρη
    • 120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 2 βανίλιες
    • 2 αυγά
    • 1 κουταλιά λικέρ πορτοκάλι ( πχ. Grand Marnier, Orange Curacao, Southern Comfort κλπ)



Ετοιμασία

Γέμιση:
Αλείφουμε ένα σκεύος με το βούτυρο και βάζουμε σε στρώσεις τα μήλα, τα δαμάσκηνα και τα καρύδια. Περιχύνουμε με το μπάντυ, την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Ζύμη:
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο.
  2. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το λικέρ πορτοκαλιού.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα πάνω από την γέμιση και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1/2 ώρα.
  5. Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για μισή ώρα ακόμη.
Δοκιμάστε το με σαντιγί.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.