www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σαλάτες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλες τις σαλάτες
Σαλάτες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λαχανικά με μπαλσάμικο


Υλικά

  • 2-3 κολοκυθάκια κομμένα κατά μήκος σε λωρίδες
  • 4-5 πιπεριές (κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες)κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες πάχους 1cm.
  • 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκιακομμένα στα 2
  • 5-6 μανιτάρια πλευρώτους κομμένα στα 4
  • 10-15 μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φετάκια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • Νρέσινγκ
    • 2-3 κουταλιές σούπας μέλι
    • 1/3 κούπας βαλσάμικο
    • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
    • 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
    • πιπέρι χοντροκομμένο
    • Αλάτι χοντρό
    • Φλούδες παρμεζάνας (προαιρετικά)



Ετοιμασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 C στον αέρα.
  2. Αραδιάζουμε τα κομμένα λαχανικά σε μεγάλο ταψί φούρνου και προσέχουμε να μην τα ανακατέψουμε μεταξύ τους
  3. Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε καλά τα υλικά του ντρέσινγκ, ώσπου να γίνουν μια συμπαγής σάλτσα.
  4. Περιχύνουμε τα λαχανικά και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200 C.
  5. Μόλις περάσει ένα τέταρτο τα γυρνάμε με σπάτουλα ώστε να ψηθούν και από την άλλη μεριά και αν το ντρέσινγκ δεν επαρκεί προσθέτουμε κι άλλο (εξαρτάται από τις ποσότητες των λαχανικών, το μέγεθος του ταψιού κλπ).
  6. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε σε πιατέλα (κάθε λαχανικό ξεχωριστά). Αν θέλουμε προσθέτουμε φλούδες παρμεζάνας.
Απλό, εύκολο και χωρίς πολλές θερμίδες!

Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (5)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.