www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Σάλτσες - κρέμες:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμη
Vegetarian
Αφροδισιακή
Πρόχειρη

Σάλτσες για:

Σάλτσες - κρέμες από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σάλτσα μπάρμπεκιου "American classic"


Υλικά

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1/4 ξύδι
  • 1/2 ketchup
  • 1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire
  • 1/2 κουταλάκι tabasco



Ετοιμασία

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο λάδι να γίνει διαφανές, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μαλακώσει, ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα του λεμονιού, τη ζάχαρη, το ξύδι (εγώ βάζω μηλόξιδο), το Ketchup, τη Worcestershire και το tabasco .
  2. Φέρνουμε την σάλτσα σε βρασμό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  3. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι πιπέρι και αφήνουμε να κρυώσει.
Πριν το ψήσιμο, αλείφουμε το κρέας με τη σάλτσα και κατά τη διάρκεια το ψησίματος επαναλαμβάνουμε το άλειμμα με ένα πινέλο. Οση περισσέψει την σερβίρουμε μαζί με το κρέας.

Συνοδεύει: Κρέας ψητό
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών

  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Alex   29 / 12 / 2003
    Γιατί η ίδια σάλτσα υπάρχει με δύο διαφορετικές ονομασίες (αν και σχετικές μεταξύ τους)"BBQ Ν. Ορλεάνης" και "American Classic)?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Τίνα Σταύρου  29 / 12 / 2003
      Από δικό μου λάθος Alex. Τις δύο συνταγές αυτές, τις έστειλα σαν απάντηση σε άρθρο που μπορείς να το βρεις εδώ : http://www.hungry.gr/getarticle.asp?id=515&coms=yes#comen Οπως φαίνεται, όταν υπέβαλα τις συνταγές για το ευρετήριο, έκανα λάθος στην αντιγραφή και αντέγραψα το ίδιο κείμενο με άλλο όνομα. Μέχρι να την ξαναυποβάλω (και ελπίζω να μην γίνω πολύ κουραστική στη Ράνια και τον Αντώνη) την σωστή συνταγή για την New Orleans BBQ sauce, θα την βρεις στο πιο πάνω link. Ζητώ συγγνώμη.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Βαγγελιώ   6 / 1 / 2004
    Φοβερή!!! Πεντανόστιμη η σάλτσα σου Τίνα μου.Ανανέωσε το ψητό που είχα για δύο μέρες στο ψυγείο. Φαντάζομαι πόσο ωραιότερο θα ήταν αν την είχα όταν το έψηνα για να το αλείφω με την σάλτσα.Την καθιερώνω!!!
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Σάλτσα μπάρμπεκιου
    Από: Έφη  2 / 2 / 2004
    Σίγουρα θα δίνει πολύ ωραία γεύση στο κρέας πριν το ψήσιμο. Όμως αυτή η νόστιμη σάλτσα μόνο για μαρινάρισμα κάνει; Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μακαρόνια ή λαχανικά ή έτσι γλυκόξινη καθώς είναι σε κάποιο κινέζικο πιάτο;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: Έφη  2 / 2 / 2004
    Και κάτι άλλο: 1/4 ξύδι και 1/2 κέτσαπ εννοείται ότι είναι 1/4 και 1/2 κούπας αντίστοιχα, έτσι;
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Βαγγελιώ   2 / 2 / 2004
      Εγώ δεν την χρησιμοποίησα για μαρινάρισμα αλλά σαν σάλτσα ψητού.Μετά την πρώτη φορά -που είχα κάνει και άσπρο πιλάφι σαν συνοδευτικό του ψητού που μου είχε περισέψει,και η σάλτσα του πήγαινε θαυμάσια- τη χρησιμοποίησα για γαρνίρισμα ψητού κοτόπουλου με τηγανιτές πατάτες και ταίριαζε εξ ίσου ωραία.
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: με όλα τα κρέατα?
    Από: Όλυ   15 / 4 / 2004
    Ταιριάζει με όλα τα κρέατα ? χοιρινό - μοσχάρι?
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Προσοχή!
    Από: Ασπα  14 / 6 / 2004
    .... μόνο προσοχή μη σας ξεφύγει το tabasco......, εμένα μου ξέφυγε και η σως έγινε για "γανωμένα" στόματα....
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ανωνυμος  11 / 11 / 2004
    Τι ειδους ειναι η σαλτσα Worcestershire και που θα τη βρω???
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Πόσες μέρες διατηρείται?
    Από: Χρυσαυγή  22 / 8 / 2005
    Επειδή πριν από 10 μέρες περίπου αγοράσαμε Μπάρμπεκιου και 
    έχουμε αρχίσει να δοκιμάζουμε διάφορα σκέφτηκα να κάνω και αυτή 
    την σάλτσα της Τίνας για να συνοδεύσει όμορφα τα ψητά μας. 
    
    Πόσες μέρες όμως διατηρείται, γιατί η ποσότητα που καταλαβαίνω 
    ότι θα βγει από τις αναλογίες που δίνει η Τίνα είναι αρκετή και 
    δεν νομίζω ότι θα την καταναλώσουμε όλη σε μία μόνο φορά? 
    
    Την έχει φτιάξει κάποιος από εσάς? 
    Μήπως γνωρίζετε?

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: μια ερωτηση...
    Από: Τατιανα  16 / 5 / 2006
    θέλω πολύ να φτιάξω αυτή τη σως, μου αρέσει μέχρι βουλιμίας... αλλά ομολογώ ότι δεν κατάλαβα κι εγώ κάτι από τη δοσολογία... 1/4 και 1/2 στις δόσεις είναι... 1/4 της κουπας; μήπως είναι κάτι άλλο που μου διαφεύγει; ευχαριστώ εκ των προτέρων
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: μια ερωτηση...
      Από: Δέσποινα Κ.  16 / 5 / 2006
      Κούπες είναι. Αν δεις λέει "κούπα ζάχαρη" και τα επόμενα δύο 
      υλικά είναι επίσης σε κούπες.
      

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: Χωρίς θέμα
    Από: ΕΛΕΝΗ  6 / 8 / 2006
    Καταπληκτική!!! Ιδανικη για μπριζόλα, σουβλακι, κοτόπουλο στο γκρίλ ή στα κάρβουνα. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα στους λάτρεις των γλυκόξινων γεύσεων.
    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: Χωρίς θέμα
      Από: Κούτλας Ηλίας  16 / 8 / 2006
      Οχι απλώς καταπληκτική, SUPER. Απο δώ και πέρα αυτή θα φτιάχνω γιατί έρχετε στην ίδια και καλύτερη γεύση με αυτήν που αγοράζουμε. Και που δεν έχει συντηριτικά μέσα και είναι και ¨ζωντανή¨ . Ευγε Τίνα μας!
      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
  • Θέμα: χαμένος κόπος
    Από: ioannou  25 / 8 / 2006
    Παιδιά γεια σας. Την έφτιαξα σήμερα
    την σάλτσα. Εντυπώσεις? Αρνητικά:Ακριβή, ’νοστη, Αόρατη όταν
    δοκιμάζεις την ψημένη μπριζόλα.
    Θετικά: Ουδέν
    Μην την φτιάξετε καλύτερα, χαμένος
    κόπος

    [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
    • Θέμα: Re: χαμένος κόπος
      Από: ΚΑΤΕΡΙΝΑ Γ.  25 / 8 / 2006
      Νόμίζω, ότι κάνεις μεγάλο λάθος, μάλλον κάτι σου πήγε στραβά !
      Εγώ τη δοκίμασα με χοιρινές μπριζόλες στην ηλεκτρική γκριλιέρα 
      και γλείφαμε τα δάχτυλά μας .... ! Μακάρι να είχε βγει 
      περισσότερη και να την τρώγαμε με ψημένο ψωμάκι ή πιτούλα !
      Το κρέας έγινε απίστευτα μαλακό και σε γεύση "γαργαλιστικό".
      Να την ξαναδοκιμάσεις και να δεις που θα αλλάξεις γνώμη !

      [Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.