Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κρέας με πιπεριές και ελιές
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 μικρή κόκκινη πιπεριά (όχι καυτερή)
- 1 μικρή κίτρινη πιπεριά
- 1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- 200 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι (μαμούθ)
- 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
- 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες
- 2-3 καρότα (προαιρετικά)
- 1-2 ξύλα κανέλας
- 2-3 καρφιά γαρίφαλο
- Λίγο αλάτι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Ερυθρός ημίξηρος -Ερυθρός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει (για μισή ώρα περίπου) και το στραγγίζουμε καλά.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τα καρότα, τις πιπεριές και τις ελιές.
- Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε το κρέας, προσθέτουμε το κρασί, τις ντομάτες, τις ελιές, τα καρότα, το αλάτι, το γαρίφαλο, την κανέλα και τέλος τις πιπεριές.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει (30-40 λεπτά περίπου) χωρίς να το ανακατεύουμε για να μην "σπάσει" το κρέας.
Συνοδεύεται από ρύζι, μακαρόνια, πουρέ ή τηγανητές πατάτες.
Τη συνταγή συνιστά: η Βασιλική
|
|