Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καλτσόνε με κρεμμύδια
Υλικά
- Ζύμη για καλτσόνε (π.χ. αυτή ή αυτή)
- Λάδι
- 1 κιλό κρεμμύδια τριμμένα
- 5 φιλέτα αντσούγιας
- 4 ώριμες ντομάτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 150 γρ. πεκορίνο ή 1/2 κούπα σταφίδες
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε καλά τα φιλέτα αντσούγιας και τα κόβουμε στα δύο.
- Περνάμε τις ντομάτες από το μπλέντερ.
- Αν χρησιμοποιήσουμε σταφίδες τις βάζουμε να φουσκώσουν σε λίγο νερό.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τις αντσούγιες, την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν μέχρι να δέσουν.
- Κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτουμε το πεκορίνο ή τις σταφίδες.
- Γεμίζουμε τα καλτσόνε και ψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται στη ζύμη που επιλέξαμε.
|
|