Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κεφτέδες με ούζο
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά
- 1 κρεμμύδι
- 2 αυγά
- 1/2 κουταλιά ξύδι
- 1 κουταλιά ούζο
- Δυόσμο
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο στο γάλα
- 1/2 κούπα γάλα
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες μέτριες (όχι πολύ ώριμες) κομμένες σε φέτες
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο ζάχαρη
- 1 κούπα λάδι για το τηγάνισμα
|
|
Προετοιμασία
Βάζουμε σε μία λεκάνη τον κιμά, προσθέτουμε το ψωμί, το κρεμμύδι, τα αυγά, το ούζο, την ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και τα αφήνουμε για 2 ώρες περίπου.
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι, πλάθουμε τους κεφτέδες (όχι πολύ μικρούς), τους τηγανίζουμε και τους βάζουμε σε μία πιατέλα.
- Στο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμη, ρίχνουμε το σκόρδο, τον δυόσμο, την ζάχαρη, τις ντομάτες, αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες πάνω από τους κεφτέδες και συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι.
|
|